UN Habitat. World musical stage. Karpe, Samsaya, Pumba og Danny


Magdi: Ja, det var jo ..weird..
Raggen: mhm.. Rart å spille "Stjerner" uten at alle bæder. 
Magdi: Tror ikke de leser 730.no her. Gisle må steppe opp game`et sitt. 
Raggen: Word. Det er hans feil.
Magdi: Faen, vi glemte å ta bilder av showet.
Raggen: Helvete.
Young Brain: Hey guys. Your blood is my blood. You come on stage and do 16 each on my song "Brazo". You know song?
Raggen: Hell yeah!
Magdi: Det der er Young Brain fra Stereo maracana.
Raggen: Rios mest populære band visstnok.

Klokka er rett før midnatt, og vi har nettopp ramla av Musical mainstage i Rio de Janeiro. Karpe Diems første, og høyst sannsynlig siste sjanse til å overbevise Brasil om at norsk rap er the shit. Det var en opplevelse, og Fireogtyvegods satt som et skudd, men om sant skal sies blir nok bailefunk`en i Rio en stund til. Etter at den bølgen har gitt seg kan vi jo håpe at de begynner å plukke opp Pen Jakke, Gatas Parlament og Sjårebryrmæ. Magdi påstod hardnakka at den siste EP´n til Uro er den norskspråklige hiphopskiva med størst Brasil-potensiale. Skriv en mail til oss om du tror det samme.

Vi er heldige. Horisont og FN innviterte oss, Samsaya, Pumba og Danny til å spille i Rio i forbindelse med den årlige UN Habitat -konferansen. Det er en konferanse der viktige FN-topper og statsråder diskuterer hvilke retninger verdens storbyer er i ferd med å ta. Hva som er bra, og hva som må stoppes. Det bra må oppmuntres, mens det dårlige må knuses. Skriv en mail til oss om du mener det samme.

Vi var lamslått da vi så i programmet at Karpe Diem stod under FN-tittelen "Messengers of truth". Jeg skammet meg over å ha skrevet "Krølla 50lapp yall" da jeg leste det, men Magdi minnet meg på at vi faktisk har skrevet om jævla viktige ting også. Dessuten trenger ikke låtene å handle om viktige ting egentlig, så lenge de låtene du faktisk lager brukes til å fremme noe positivt. Fks. kan Ludacris spille "Hoes in my room" på et charityshow, og utrette mer med det enn om Talib rapper om den 3.verden på Sentrum Scene der du har betalt 380 kroner for å se han. Etterhvert viste det seg at det kun var Samsaya som virkelig var en "Messenger of truth" i FN-registeret. Ble ikke skuffa, kun letta. 

Vi hadde noen fantastiske dager i Brasil med fantastiske folk. Gjengen bestod av: Daniele fra Horisont, Pumba, Danny, Samsaya, Latvia-Sandra og Muskel-Maria som danser for Sam, lydkvinnen Kristina fra Rockefeller og Bea som er journalist for Røde Kors. Her er bilder.


 

Vi ble invitert til en jamsession av Stereo Maracana. Bandet spilte en loop, og vi hoppa på og gjorde random versj allesammen. Bare for gøy. "Digg, as! Lenge siden jeg har gjort det der. Du vet bare rappe for rappens skyld", sa Magdi til meg etterpå. Jeg sa ingenting, men tenkte for meg sjøl at araber`n har blitt en ekte popstjerne nå. Superproff. Rappe uten grunn i løse lufta er ikkeno for Magdi. Det er for barn.
 

Ingen kommentarer

 

Skriv en ny kommentar          
          
   
 
 
   
Siste poster  
 
   
 
 
 
             
   
  Følg Karpe Diem
 
Følg Karpe på Facebook
Se Karpe Diem på Youtube
Følg Karpe på Twitter
 
 
hits